In het moment zijn…….

Daar zat ik dan vanmiddag, in de binnenspeeltuin. Mijn zonen hadden vandaag vrij en mochten kiezen wat we gingen doen… Lekker een middagje klimmen en klauteren. De jongens genoten!

Om me heen zaten nog meer vaders en moeders. Sommige zijn samen gekomen en kletsen lekker bij met een kopje thee. Anderen zijn verdiept in hun laptop of telefoon terwijl hun kinderen aan het spelen zijn. Mijn moeder zei een keer tegen me; wat me laastst opviel, tegenwoordig lopen veel jonge ouders met hun kind te wandelen kijkend op hun telefoon! Ze zijn helemaal niet bezig met hun kind of wat er om hun heen gebeurd. Het is juist zo heerlijk om rond te kijken en van je kind te genieten. Ja mam, welkom in de digitale tijd; zei ik. Maar later dacht ik, ze heeft gelijk! We zijn altijd druk en vergeten in het moment te leven. We worden zo snel in verleiding gebracht door onze telefoon.    Even dit opzoeken of snel een grappig berichtje lezen…

Ook ik merkte vandaag in die binnenspeeltuin dat ik in de verleiding werd gebracht. Ik moest eigenlijk nog wat voor mijn werk doen…  De afgelopen 2 jaar merkte ik dat ik altijd maar bezig was en steeds onrustiger werd. Blij werd ik er niet van. De afgelopen tijd heb ik geleerd hoe ik mijn rust kan pakken. In het moment leven heeft me heel erg geholpen. Even geen telefoon of iets anders doen maar gewoon om me heen kijken en niets doen. Gewoon zitten, kijken en de gedachtes langs laten komen. Er zijn!               Het geeft me rust….. Mijn lijf ontspant en mijn hoofd wordt leeg. Ik kan weer opladen en krijg meer energie.

Daar zat ik dan, in die binnenspeeltuin tussen ouders die druk zijn met hun laptop en telefoon. En ik? Ik zit, kijk en doe niets. Ik zie mijn kinderen genieten en voel me gelukkig!

Wil jij ook meer in het moment leven en leren ontspannen? Coaching kan je helpen.     Bel of mail me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s