Week van de opvoeding: samenspel tussen ouder en kind

Opvoeden doe je niet alleen. Je kind heeft hierin ook een belangrijke rol. Soms weet je het als ouder echt even niet meer. Je kind blijft negatief gedrag vertonen en je hebt al van alles geprobeerd en niets helpt. Heb je al aan je kind vragen gesteld over zijn gedrag en echt naar hem geluisterd? Geluisterd met een open houden en zonder oordeel? Je kind kan jou veel vertellen over waarom hij dit gedrag vertoont en hoe jullie het samen kunnen oplossen.

Voor een goede samenwerking is praten met je kind een effectieve manier om zijn/haar gedrag beter te leren begrijpen. Door vragen te stellen over zijn gedrag, zijn gevoelens te bespreken, voelen kinderen zich erkent. Voor de ouder is het van belang om ook echt te luisteren naar je kind. Neem een nieuwsgierige houding aan en vraag door, trek geen conclusies maar vraag hoe je kind het ervaart. Vraag wat hij van jou nodig heeft.

Tijdens mijn coachsessies leer ik ouders hoe zij op een positieve manier met kinderen kunnen praten over hun gedrag. Wil je hier meer over weten? Mail of bel me!

Aanrader om te leren hoe je met kinderen gesprekken kunt voeren!
Boek: Luister je wel naar mij? Gesprekken voeren met kinderen tussen 4 en 12 jaar.
       Auteur: M.F.Delfos

9200000025093503

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s